A Vajdaság röplabdázói harmadszorra országos bajnokok

5. augusztus 2021.
A Vajdaság röplabdázói harmadszorra országos bajnokok

A cím otthon marad! Szerbia régi új bajnoka, a Vajdaság NS Seme, amely 3: 1-re legyőzte a Crvena Zvezdát a belgrádi rájátszás döntőjének negyedik mérkőzésén, és így pontot tett a legfontosabb hazai trófeáért folytatott utolsó küzdelemre.

Ezzel az újvidékiek megvédték címüket és egymást követően harmadszorra is országos bajnokok lettek. Vajdaság elsőszámú csapata fantasztikusan kezdte a meccset, gyorsan szereztek néhány plusz pontot, Todorović szervájára pedig 11:4-re jutottak. Vučićević vezette a támadást, játszott a blokkon, de a pályán is. A legvégén Újvidék pontállása 22:13 majd 23:16 volt, de Nejić szervája megzavarta a vendégeket. Egy kis dekoncentráció és lazítás Gavrančić edző játékosainak soraiban elég volt ahhoz, hogy a Zvezda megközelítse a 20:23-at. Ezt a sorozatot azonban Vučićević félbeszakította, pontot tett ennek a szettnek a végére.

Zvezda kockáztatott a passzolás során, mindent vagy semmit játszva, így a második részben 10:5-re állt. Noha az újvidékiek többször is megpróbálták visszaszerezni a vezetést, egyszerűen ez nem ment nekik. Az ellenfél továbbra is magas szinten passzolta a labdát, Gavrančić edző próbált változtatni, ám ez sem segített, így a szettek állása hamar 1:1-re állt.

Két blokkjával a Vajdaság 2–0-s vezetést szerzett a harmadik szettben, összeszedettebben, konkrétabban, biztonságosabban játszott a mezőnyben és ez 8: 4-es előnyt hozott. Todorović szervája után 9:4-re álltak, a blokk pedig műszaki timeout-ra küldte a vendégeket – 12:7-es eredménnyel rendelkező out. A hazaiaknak sikerült kicsit közelebb kerülni, ám a szerva vonalról megzavarta őket Perić, a blokkok során a helyükön Kovačević és Mehić álltak, így a csapatuknak 20:14-et szereztek. A vendégek rutinosan fejezték be a meccset így a szettek állása 2:1 volt.

Az újvidékiek folytatták ugyanezen ritmust, Vučićević könyörtelen volt, Mehić továbbra is jól játszott, és a többiek is maximálisan követték őket. A műszaki timeout során Vajdaság 12:6-al vezetett, amit egyes pillanatokban majdnem kijátszott az ellenfél. Természetesen ismét “otthoni” hangulat uralkodott a lelátón, mert az újvidékieket ismét szurkolók, a szurkolói klub tagjai és a fiatalabb kategóriák támogatták.

Zvezda számára nem volt kérdéses, hogy a fantasztikusan játszó Vajdaság elsőszámú csapata ismét dominál a pályán, rutinosan lezárták a meccset és megérdemelten ünneplésbe kezdtek régi-új bajnokokként. Siniša Gavrančić, edző: Gratulálok a játékosoknak, hogy ezt mind a megfelelő módon vitték véghez. A rájátszásig voltak gyengébb meccsek is, de végül minden a helyére állt és a minőség került előtérbe. 0: 1 után sem kételkedtem a játékosokban, tudtam, mennyit tudnak és érnek, csak idő és türelem kellett hozzá.

Božidar Vučičević: Rossz döntőt nyitottunk, de erősebbek lettünk és megnyertük a következő három meccset. Megmutattuk, kik vagyunk és mennyit érünk. Ma este a vágyunk és mindenekelőtt a minőség döntött. A sorozat harmadik címe sokat jelent számunkra, elsősorban mindannyiunk miatt, a klub emberei miatt, de azok miatt is, akik nem hittek bennünk. És megmutattuk nekik, hogy bajnokok vagyunk.