Szélparkok

Az „Energotechnika Dél-Bácska“ aktívan vesz részt szélparkok kiépíétésben Szerbiában.

A legnagyobb szélparkhoz Szerbiába – Čibuk, gyűjtőkábel-hálózatot építettünk ki, amely a szélturbinákat és a 35 kV-os transzformátor állomást köti össze.

Szerbia második legnagyobb szélparkja a “Kovačica”, 38 szélturbina generátorral Antalfalva, Torontálvásárhely, Cserépalja és Nagylajosfalva között, egyike a legfontosabb projekteknek, amelyekben a „Dél-Bácska“ részt vett. Alkalmaztak bennünket a csatlakozó infrastruktúra kiépítésében, a kábelvezetékektől, a transzformátor állomástól a 220 kV-os távvezetékekig, amellyel a szélpark csatlakozik Szerbia elektroenergetikai rendszerének átviteli hálózatára.

A Kovačica szélpark ma 65000 háztartás számára biztosít energiát, továbbá jelentős a gazdasági fejlődés közvetlen haszna is ezen a területen, beleértve új munkahelyek létrehozását is.

Az “Energotechnika Dél-Bácska”, a beruházók számára teljes szolgáltatást nyújt a projekt kivitelezés megtervezése, az építkezési munkálatok minőségi kivitelezője kiválasztása, és az igényeknek megfelelő felszerelések kiválasztása terén. Jelentős tapasztalattal rendelkezünk a szerződések megvalósításában a FIDIC szerződéskötési szabályokkal összhangban, tekintettel arra, hogy a szerződéskötés ezen módja nagy igényeket támaszt, az ilyen típusú projektek finanszírozó hitelezők szempontjából.

Az ügyfelek számára segítséget nyújtunk az építkezési engedélyek és az építkezések megkezdéséhez szükséges minden dokumentum megszerzéséhez.