Vetroparkovi

Čuvamo čistu energiju koja štedi.

Naša kompanija je aktivno uključena u izgradnju vetroparkova u Srbiji. Za najveći vetropark u našoj zemlji – Čibuk, Energotehnika Južna Bačka izgradila je kolektorsku kablovsku mrežu koja povezuje vetroturbine i trafostanicu 35 kV.

Jedan od najvažnijih projekata ovog tipa u kom je učestvovala naša kompanija je Kovačica, drugi najveći vetropark u Srbiji sa 38 turbina vetrogeneratora između Kovačice, Debeljače, Crepaje i Padine. Naši timovi radili su na izgradnji infrastrukture priključka, od kablovskih vodova, trafo stanice do dalekovoda 220 kV, kojim se vetropark priključuje na prenosnu mrežu elektroenergetskog sistema Srbije. Vetropark “Kovačica” danas obezbeđuje energiju za 65.000 domaćinstava, a tu je i neposredna korist ekonomskog razvoja u toj oblasti, uključujući i otvaranje novih radnih mesta.

Energotehnika Južna Bačka investitorima pruža kompletnu uslugu u delu planiranja realizacije projekta, izboru kvalitetnih izvođača građevinskih radova i izboru opreme koja odgovara njihovim potrebama. Posedujemo značajno iskustvo u realizaciji ugovora u skladu s FIDIC pravilima ugovaranja, imajući u vidu da je ovaj način ugovaranja zahtevan od strane kreditora koji finansiraju ovu vrstu projekata.

Klijentima pružamo podršku u ishodovanju građevinskih dozvola i svih neophodnih dokumenata za početak izgradnje.