Vetroparkovi

„Energotehnika Južna Bačka“ je aktivno uključena u izgradnju vetroparkova u Srbiji.

Za najveći vetropark u Srbiji – Čibuk, izgradili smo kolektorsku kablovsku mrežu koja povezuje vetroturbine i trafostanicu 35 kV.

Drugi po veličini vetropark u Srbiji, “Kovačica” sa 38 turbina vetrogeneratora izmedju Kovačice, Debeljače, Crepaje i Padine, jedan je od najvažnijih projekata u kome je učestvovala “Južna Bačka”. Bili smo angažovani na izgradnji infrastrukture priključka, od kablovskih vodova, trafo stanice do dalekovoda 220 kV kojim se vetropark priključuje na prenosnu mrežu elektroenergetskog sistema Srbije.

Vetropark “Kovačica” danas obezbedjuje energiju za 65000 domaćinstava a tu je i neposredna korist ekonomskog razvoja u toj oblasti, uključujući i otvaranje novih radnih mesta.

“Energotehnika Južna Bačka” Investitorima pruža kompletnu uslugu u delu planiranja realizacije projekta, izboru kvalitetnih izvođača građevinskih radova i izbora opreme koja odgovara njihovim potrebama. Posedujemo značajno iskustvo u realizaciji ugovora u skladu s FIDIC pravilima ugovaranja, imajući u vidu da je ovaj način ugovaranja zahtevan od strane kreditora koji finansiraju ovu vrstu projekata.

Klijentima pružamo pomoć u ishodovanju građevinskih dozvola i svih neophodnih dokumenata za početak izgradnje.