A MAGYAR „MVM” ELEKTROMOSIPAR MEGVÁSÁROLTA AZ „ENERGOTEHNIKA JUZNA BACKA” KISEBBSÉGI RÉSZVÉNYCSOMAGJÁT

22. március 2022.
A MAGYAR „MVM” ELEKTROMOSIPAR MEGVÁSÁROLTA AZ „ENERGOTEHNIKA JUZNA BACKA” KISEBBSÉGI RÉSZVÉNYCSOMAGJÁT

AZ „MVM” átveszi Szerbia energetikai infrastruktúra-építés piacának vezető vállalatai tőkerészesedéseit.

2020. március 17. napján Újvidéken aláírták a Részvényadásvételi szerződést a magyar „MVM” vállalat és a szerb „Maneks grupa” vállalatok között, amely szerint az MVM Csoportnak, 33,4 %-ot kellene megszereznie az Energotehnika-Juzna Backa Újvidék és az Elektromontaza Kraljevo gazdasági társaságokban.

A tranzakció tárgyát képező két cég a szerbiai energetikai infrastruktúra-építés piacának vezető vállalatai, több évtizedes tapasztalattal és kiváló referenciákkal. Ez az akvizíció nagyszerű lehetőség az MVM Csoport számára, hogy regionális terjeszkedési stratégiájával összhangban fokozatosan növelje jelenlétét Szerbiában és a nyugat-balkáni régióban.

„Ez nagy megtiszteltetés cégünknek, de egyben nagy elismerés Szerbia számára is.”

Az a tény, hogy Európa egyik legnagyobb energiavállalata elismerte minőségi tudásunkat és szakértelmünket, de karakterünk is büszkévé tesz minket.

Egyben ez az az elképzelésünk megvalósulása, hogy az Európai unió piacán tevékenykedjünk, mert mélyen hiszünk abban, hogy az adott piac által megkövetelt összes szabványnak és kritériumnak megfelelünk – mondta a „Maneks grupa” tulajdonosa Zbiljic Dragoljub.