Az Energotehnika Južna Bačka cég az OIE Szerbia Egyesület új tagja.

20. október 2021.
Az Energotehnika Južna Bačka cég az OIE Szerbia Egyesület új tagja.

Az “Energotehnika Južna Bačka” cég üzletelése a 2010. évi magánosítás óta a cég fejlesztésére és sok területen lévő növekedésére irányuló állandó törekvésen és erőfeszítésén alapult, valamint azon, hogy a kihívások elfogadása és azok leküzdése által, átvegye a vezető szerepet az energetiaki szektorban. A cég rendszeres erősítésének köszönhetően, valamint a Kraljevói székhelyű „Elektromontaža” céggel való egybeolvadása után, a “Južna Bačka” cég készen állt az összes üzleti feladat megoldására, így sokkal nagyobb hasznot hozván az állam és a gazdaság részére. Ez annyit jelent, hogy a szervezési, káderi és pénzelési rész mellett, készen áll arra is, hogy az új technológiai ismereteket is sokkal gyorsabban elsajátítsa és felhasználja.

Új prioritási irányt is vettünk – a zöld energia és a környezetvédelem fejlesztését.

A megújuló energiaforrások, az a fejlődés stratégiai irány, amelyet az “Energotehnika Južna Bačka” az elkövetkező időszakra kitűzött. Az energiaágazat legösszetettebb környezetvédelmi projektjeiben való részvétel, az egyre szigorodó környezetvédelmi normák és Szerbia által vállalt nemzetközi kötelezettségek idején az “Energotehnika Južna Bačka” több mint megbízható partnernek bizonyult olyan fontos projektekben, mint a B. TENT füstgáz-kéntelenítő üzemének kiépítése, amely a világhírű “Mitsubishi energiarendszerrel” egyenrangú alapokon létesült meg.

Az Antalfalvai Szélpark /Vetropark Kovačica/, Topolyai víztisztító, nagyszámú kapcsolt energiatermelő erőmű a szerbiai városokban, fűtőművek és biomassza -kazánok, csak néhányak azok a referenciák közül, amelyek azt mutatják, hogy a vállalat gerincévé vált a zöld energia és az ökológia – állítják az Energotehnika Južna Bačka cégben, a RES Szerbiához való csatlakozásának alkalmából. 

Az “Energotehnika Južna Bačka” cég, a magyar “Prolan” céggel együttműködve, az idén új terméket dobott a ​​piacra – töltőt az elektromos személygépkocsik számára.