SZERZŐDÉS A Magyar MVM Csoporttal megnyitja Európa kapuit az Energotehnika Južna Bačka előtt

13. augusztus 2021.

Az MVM Csoport, mint a legnagyobb magyar energetikai vállalat, stratégiai megállapodást írt alá a Maneks Group Szerbiával, amelyen belül az “Energotehnika Juzna Backa” Novi Sad és az “Elektromontaza” Kraljevo társaságok a Szerbia Köztársaság vezető vállalatai az energia területén.

Az MVM Csoport és a Szerbiai Manex Csoport megállapodást kötött stratégiai együttműködésről a közös projektek megvalósításában a kommunális infrastruktúra építése területén, azzal a céllal, hogy elősegítse a határon átnyúló együttműködést Magyarország és Szerbia között.

Az Energotehnika – Južna Bačka Novi Sad és Elektromontaža Kraljevo a Manex csoport részeként Szerbia és a Nyugat -Balkán régió energiapiacának vezető vállalatait képviseli. Az ezen vállalatok által tervezett és megvalósított rendszerek magas minősége, megbízhatósága és környezetbarátsága garancia arra, hogy az MVM Csoport egy tapasztalt partnerrel együtt fokozatosan növeli jelenlétét a balkáni piacon, ami összhangban van az MVM Csoport regionális terjeszkedési stratégiájával. . Másrészt az MVM Csoporttal kötött partnerség lehetővé teszi a Manex Csoport és vállalatai számára, hogy belépjenek a magyar piacra.

A 2021. július 15 -én aláírt egyetértési megállapodás alapján a felek együtt dolgoznak a megújuló energiaforrások és a szén -dioxid -mentesítés területén Szerbiában a célok javításán és elérésén, közösen vesznek részt erőművek és szállítóhálózatok építési és korszerűsítési projektjeiben, és tapasztalatokat cserélnek a törvényekkel kapcsolatban.nemrégiben kezdték alkalmazni az energia területén.

A Manex -csoporttal ma aláírt megállapodás az első ilyen megállapodás az MVM -csoport és egy nyugat -balkáni cég között.