Kompanija Energotehnika Južna Bačka je novi redovni član Udruženja OIE Srbija

20. oktobra 2021.
Kompanija Energotehnika Južna Bačka je novi redovni član Udruženja OIE Srbija

Poslovanje kompanije “Energotehnika Južna Bačka” je od privatizacije 2010. godine bilo zasnovano na neprestanoj težnji i velikom trudu da se kompanija širi u mnogim oblastima, te prihvatajući i savlađujući izazove preuzme vodeću ulogu u energetskom sektoru. Zahvaljujući sistemskom jačanju kompanije, a potom i fuziji sa “Elektromontažom” iz Kraljeva, “Južna Bačka” je postala spremna da ispuni svaki poslovni zadatak i donese državi i privredi mnogo veću korist. To znači da je pored organizacionog, kadrovskog i finansijskog dela, u stanju da napreduje znatno brže u usvajanju i primeni novih tehnoloških znanja.

Zauzeli smo i novi prioritetni pravac – razvoj zelene energije i zaštita životne sredine.

Obnovljivi izvori energije su strateški pravac razvoja koji je “Energotehnika Južna Bačka” trasirala za naredni period. Učestvujući u najsloženijim ekološkim projektima u energetici, u vremenu sve rigoroznijih standarda zaštite životne sredine i međunarodnih obaveza koje je Srbija preuzela, “Energotehnika Južna Bačka” se pokazala kao više nego pouzdan partner u poslovima od velikog značaja, poput projekta izgradnje postrojenja za odsumporavanje dimnih gasova TENT B, na ravnopravnim osnovama sa svetski renomiranim “Mitsubishi power system”.

Vetropark Kovačica, prečistač vode u bačkoj Topoli, veliki broj kogenerativnih postrojenja u gradovima u Srbiji, toplane i kotlovi na biomasu, samo su neke od referenci koje pokazuju da je okosnica kompanije postala zelena energija i ekologija – navode u kompaniji Energotehnika Južna Bačka povodom učlanjenja u OIE Srbija.

“Energotehnika Južna Bačka” ove godine plasira novi proizvod – punjač za električne automobile u partnerstvu sa mađarskom firmom “Prolan”.