Više od 400km izgrađenih gasovoda, toplovoda i gasne distributivne mreže

Termoenergetika

Veliko iskustvo, kvalitetan rad i konstantno ulaganje u znanje i kadrove, sticanje neophodnih sertifikata u radu kompanije, ali i ličnih licenci inženjera, uvođenje novih tehnologija zavarivanja, kao i neprestane obuke zavarivača i drugih operativaca, presudno utiču na to da „Energotehnika – Južna Bačka“ bude izbor svih investitora u oblasti termoenergetike, nafte i gasa.

Pored znanja i iskustva, poznato je da imamo i kapacitete da čitav posao izgradnje gasovoda i naftovoda, vrelovoda i parovoda, kotlarnica i toplotnih podstanica, ventilacije i klimatizacije objekata, izvedemo po principu „ključ u ruke“, od početnog projekta, preko same izgradnje i instaliranja opreme, do konačnog puštanja u rad.

Mi znamo koliko je važno obezbediti ekonomičnu proizvodnju bez gubitaka energije, optimalan način transporta i smanjenje negativnih uticaja na čovekovu okolinu. O tome, između ostalog, svedoči više od 400 km izgrađenih gasovoda, toplovoda i gasne distributivne mreže.

Mi imamo višegodišnje iskustvo i znanja kako toplotnu energiju koristiti za proizvodnju električne energije, direktno u industriji ili za grejаnje stаnovа.

Takođe, posedujemo kapacitete, znanja i stručnjake za izradu kogeneratora, toplana, toplotnih stanica, kotlarnica i kompresorskih stanica koji zahtevaju i elektroenergetski i termoenergetski deo projekta.

Pogledajte Naš Video

Usluge termoenergetika

Projekti

Naš tim

Marko Milić

Žarko Janjić

Prijavite se na našu mejling listu

Hvala na prijavi
Aktuelno

Udruživanje dva vrhunska pobednička tima

Dana 04. maja 2017. godine je potpisan ugovor o sponzorstvu izmedju kompanije „Energotehnika Južna Bačka“ i stonoteniskog kluba invalida „Spin“. Tim povodom održana je konferencija za novinare u prostorijama kompanije.

Na konferenciji su govorili predsednik kompanije „Energotehnika Južna Bačka“, Dragoljub Zbiljić, selektor i trener stonoteniske reprezentacije osoba sa invaliditetom, Zlatko Kesler i stonoteniseri: Borislava Perić Ranković, Nada Matić i Mitar Palikuća.

Kompanija Energtehnika Južna Bačka, na čelu sa Dragoljubom Zbiljićem je zahvalna na šansi i mogućnosti da podrži naše Paraolimpijce i najtrofejniji stonoteniski klub u Srbiji a možda i ukupno najuspešniji sportski klub po broju osvojenih trofeja na najznačajnijim takmičenjima. Samo na poslednjim Paraolimpijskim igrama u Riu, troje stonotenisera „Spina“ osvojilo je 4 medalje. Borislava Perić Ranković je bila šampionka u pojedinačnoj konkurenciji a Nada Matić i Mitar Palikuća su osvojili bronzane medalje. Takodje, Borislava Perić Ranković i Nada Matić bile su vicešampionke Paraolimpijskih igara u ekinoj konkurenciji. Selektor i trener stonoteniske reprezentacije osoba sa invaliditetom, Zlatko Kesler je jedan od najuspešnijih Paraolimpijaca u svetu. Bio je evropski, svetski i Paraolimpijski prvak i na najvećim takmičenjima osvojio je više od 20 medalja.

Na početku konferencije za novinare, prisutnima se zahvalio i obratio predsednik kompanije „Energotehnika Južna Bačka, Dragoljub Zbiljić.

„Današnji povod okupljanja je lep, imamo na delu udruživanje dva pobednička tima, vrhunske sportiste, najbolje na svetu što su i dokazali na Paraolimpijskim igrama, stonotenisere „Spin“-a sa jedne strane i „Energotehnika Južna Bačka“, koja zajedno sa „Energoprojektom“ čini brend energetske Srbije. Očekujem da u budućnosti ova naša saradnja obezbedi Spin-u dovoljna finansijska sredstva, da nesmetano radi i trenira. Takodje, Južna Bačka je postala vlasnik hotela „Fontana“ u Vrnjačkoj Banji i u budućnosti će pripreme reprezentativcima, stonoteniserima sa invaliditetom, biti besplatne.

Selekor i trener stonoteniske reprezentacije osoba sa invaliditetom i vodja rada u novosadskom „Spin“-u , Zlatko Kesler, zahvalio se gospodinu Zbiljiću i kompaniji „Energotehnika Južna Bačka“ i rekao da ovakva saradnja mnogo znači njihovom klubu i sportistima.

„Naš klub osnovan je pre 18 godina i ovo nam je prvi generalni sponzor. Pomoć kompanije će nam u velikoj meri olakšati rad u klubu, jer ovakvu finansijsku podršku do sada nismo imali a mi ćemo se potruditi da se odužimo medaljama „ rekao je Kesler i uručio predsedniku kompanije poklon majice sa obeležjima „Spin“-a i kompanije „Energotehnika Južna Bačka. Iste te majice će ubuduće stonoteniseri nositi na takmičenjima.

Naše stonotenisere Paraolimpijce već sutra očekuje putovanje u Sloveniju, gde će u Laškom učestvovati na Svetskom Kupu. Borislava Perić Ranković je iznela svoja očekivanja od predstojećeg takmičenja.

„Zahvaljujem se na ovom lepom ugovoru i nadam se da ćemo na Svetskom kupu opravdati očekivanja, da ćemo pružiti najbolje partije. Odmah posle Svetskog Kupa, nas čeka Svetsko ekipno prvenstvo koje se prvi put održava odvojeno od pojedninačnog, gde očekujemo jednu do dve medalje.“.

Mitar Palikuća i Nada Matić su se složili da su očekivanja pozitivna i da su definitivno favoriti na predstojećim takmičenjima.

Na pitanje novinara da li će hotel „Fontana“ u Vrnjačkoj Banji biti prilagodjen licima sa invaliditetom i da li će besplatne pripreme u pomenutom hotelu biti dostupne samo stonoteniserima ili i drugim Paraolimpijcima, predsednik kompanije „Energotenika Južna Bačka“, Dragoljub Zbiljić je rekao da je mislio na sve reprezentativce sa invaliditetom.

„Svi reprezentativci sa invaliditetom će imati besplatne pripreme u hotelu „Fontana“. Hotel je u ovom momentu u procesu renoviranja ali će za 45-60 dana imati uslove da ugosti naše reprezentativce sa invaliditetom. Inače verujem u srpske razvojne potencijale, srpsku decu i sportiste, verujem u Srbiju i to je bio razlog ulaganja u sferu biznisa kojom se do sada nismo bavili, ali Vrnjačka Banja zaista nudi velike mogućnosti“

Na pitanje novinara da kao bivši član Uprave FK Vojvodina prokomentariše trenutnu situaciju u klubu, gospodin Zbiljić je rekao:

„ Ja sam srcem i emocijama uz FK Vojvodina i pre svega, želim javno da pozdravim Nikolu Antića i time mu pružim podršku za nastavak karijere. Želim im veliko finale Kupa ovde, voleo da to bude jedna lepa predstava i zaista im želim svaku sreću.“

EJB PROGLAŠENA LIDEROM KONKURENTNOSTI I ODRŽIVOG RAZVOJA SRBIJE

Nacionalno priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“ uručeno je na Blagovesti, 07.04.2017. godine u Matici Srpskoj najuspešnijim naučnicima,preduzetnicima i humanitarnim radnicima. Među dobitnicima su i ministarka državne uprave i lokalne samouprave, Ana Brnabić za primenu evropskih vrednosti i akademik Matija Bećković za lepotu pisane reči i afirmaciju srpske književnosti i kulture.

POTPISAN MEMORANDUM O RAZUMEVANJU SA FTN-om

Dana 23.03.2017. godine potpisan je Memorandum o razumevanju između Fakulteta tehničkih nauka i kompanije Energotehnika - Južna Bačka . Na ovaj način uređena je saradnja ovog fakulteta i kompanije u vezi sa realizacijom programa stipendiranja studenata koji su ostvarili poseban uspeh prilikom studiranja i obezbeđenja materijalnih uslova za postizanje vrhunskih rezultata na međunarodnim takmičenjima studenata.

U skladu sa konkursom za stipendiranje studenata objavljenim na sajtu Fakulteta tehničkih nauka, kao i jasno definisanim kriterijumima, kompanija Energotehnika - Južna Bačka se obavezala da će iz sopstvenih sredstava obezbediti godišnje stipendiranje za najmanje 5, a najviše 10 studenata Fakulteta.

Do kraja aprila meseca 2017. godine očekujemo objavljivanje rezultata konkursa.