Dragoljub Zbiljić, predsednik kompanije „Energotehnika Južna Bačka“, predsednik OK „Vojvodina“, rodjen je 1977. u Boru. U Novi Sad dolazi 1996. na studije i 2001. godine stiče diplomu Ekonomskog fakulteta u Subotici, Ogranak u Novom Sadu na smeru Marketing. Po završetku studija zapošljava se u RSGV, firmi koja se bavila prodajom obojenih metala i poljoprivrednih masina na mestu Šefa prodaje obojenih metala.

U februaru 2004. pokreće sopstveni biznis, kompaniju „Maneks doo Novi Sad“, koja se od svog osnivanja do danas bavi prodajom obojenih metala na veliko. Maneks postaje vodeći partner „RTB Bor“ i to u delu prerade sekundarnih sirovina u poluproizvodnji, saradjuje sa valjaonicom bakra „Sevojno“ kao i sa nizom manjih livnica metala u cilju upošljavanja privredjivačkih kompleksa srpskih fabrika. Od 2006. do 2008. godine, Maneks uzima u zakup deo „Novkabela“, nekadašnju „NFK Metalurgiju“ gde je ostvarena godišnja proizvodnja od preko 2000t bakra, što predstavlja istorijski maksimum proizvodnje „NFK Metalurgije“.

U junu 2013. „Maneks“ ulazi u vlasništvo kompanije „Energotehnika Južna Bačka“ kao manjinski partner a tri godine kasnije postaje 100% vlasnik „Energotehnike Južna Bačka“.

Južna Bačka u ovom trenutku predstavlja apsolutni brend Srbije u oblasti energetike i vodeća je kompanija u tom polju u regionu. O tome najbolje govori nagrada Svetske banke nakon završenog posla ispumpavanja vode iz površinskog kopa Tamnava 2014.godine, zatim „Kapetan Miša Anastasijević“ za lidera konkuretnog razvoja 2017 i nagrada Regionalne privredne komore Južnobačkog okruga za regionalnog poslovnog lidera 2018.

Od jula 2016. do decembra iste godine, obavlja funkciju člana UO i generalnog sponzora FK „Vojvodina“, a u decembru 2017 stupa na poziciju predsednika UO OK „Vojvodina“. Generalni sponzor stonoteniskog kluba invalida „Spin“ .